GUITAR PARTS
GEREEDSCHAPPEN
ACCESSOIRES
BLUEPRINTS
HOUT

GUITAR PARTS
GEREEDSCHAPPEN
ACCESSOIRES
BLUEPRINTS
HOUT

Nieuw in ons assortiment:

Aged collections

YOUR PARTS, OUR BUSINESS, SAME PASSION

Catalogus

Voor de handel (winkels/gitaarbouwers/reparateurs/webshops met KvK-inschrijving) is onze catalogus gratis. De prijzen in de Texas & Tweed overzichtscatalogus 2023-2024 zijn adviesverkoopprijzen inclusief 21% BTW. Voor nagenoeg al onze producten geldt de gebruikelijke handelskorting. Voor grotere aantallen is een extra staffelkorting beschikbaar. U vraagt de catalogus aan op 0118 470935 – voor België 31 (0)118 470935.

Sinds eind jaren tachtig adviseert, helpt en ondersteunt Texas & Tweed gitaarbouwers, winkeliers en importeurs in Nederland en België op velerlei gebied – met name wanneer het tokkelinstrumenten betreft. Zo test, beoordeelt en verbetert Texas & Tweed voor importeurs onder meer gitaren en andere tokkelinstrumenten alvorens een grote partij definitief, in bijvoorbeeld Azië, wordt besteld. U kunt ons bellen voor meer informatie over onze werkwijze.

Voor webshops verzorgen wij sinds 2010 zogenaamde Drop Shipping Orders.

Wilt u klant worden en met ons samenwerken aan meer omzet en minder kosten? Of samen met u trajecten bedenken/uitwerken om door u gebouwde gitaren in Nederland en daarbuiten in de markt te zetten? Bel ons, of mail naar texastweed@zeelandnet.nl.
Talk parts and prices with us today!

Overige werkzaamheden voor de handel

Archief

Onze zakelijke klanten mogen gebruik maken van ons archief: duizenden gitaartijdschriften en vakbladen uit binnen- en buitenland, artikelen, bouwboeken, foto’s en geluidsopnamen liggen bij ons ter inzage waaruit naar hartelust kan worden gekopieerd.

Bemiddeling

  • Het in contact brengen van bouwers/reparateurs met muziekhandelaren en/of importeurs met een eigen reparatiedienst.
  • Bemiddeling bij overname van verkooppunten en van gitaarbouw/reparatie-ateliers.

TexasText

  • Het (her)schrijven van teksten voor brochures en websites voor de muziekhandel plus aanlevering van het hiervoor benodigde beeldmateriaal.
  • Het vertalen van Engelstalige handleidingen, behorend bij snaarinstrumenten en accessoires, naar het Nederlands.
  • Website Screening (louter voor websites van muziek-gerelateerde bedrijven).
  • Proofreading & Editing van Nederlandse en Engelse teksten voor print en web.

Creatieve Dienstverlening

Het ontwikkelen, begeleiden en uitvoeren van ideeën voor muzikanten, winkels, importeurs, bouwers en reparateurs. Waar u tegenaan loopt, proberen wij voor u op te lossen.

In 2013 en 2014 werd met het tijdschrift Gitarist samengewerkt aan een artikelenreeks over het zelfbouwen van een elektrische gitaar. Gitarist en hoofdredacteur Steven Faber bouwde eigenhandig in een reeks van 14 columns, getiteld De Werkplaats, een Custom Telecaster, met parts grotendeels afkomstig van Texas & Tweed. Dit met onmisbare adviezen van de gerenommeerde gitaarbouwer Hans Geerdink van JHG Guitars.

Soortgelijke projecten werden opgezet met andere tijdschriften en uitgevers.

In 2012 werd, in opdracht van en in samenwerking met, een grote Belgische muziekhandel de laatste hand gelegd aan een deels in China en deels in Korea geproduceerde gitaarlijn. De nauwe samenwerking met handelaar, producenten en Texas & Tweed resulteerde in een eminente serie elektrische gitaren en bassen in de prijsklasse tot € 1500,00.

Verder is onder meer intensief samengewerkt met Jeroen Gmelich van Jerome’s Customs (www.jeromescustoms.com) aan de totstandkoming van een inmiddels succesvolle gitaarlijn. (Zie diverse afbeeldingen hieronder van recent in opdracht door Jerome’s Customs vervaardigde topstukken).

In 2013 leverde Jeroen Gmelich in Londen een geheel op maat gemaakte Telecaster af bij Guy Fletcher – multi-instrumentalist en voormalig toetsenist van Dire Straits. Ook is Rogier Pelgrim, de winnaar van 23 juli 2012 van De beste singer-songwriter van Nederland, inmiddels in het bezit van een Jerome’s Customs. En sinds 2014 is Rolling Stones gitarist Keith Richards eigenaar van een heuse Jerome’s Customs. Een exacte (zwarte!) kopie (op bestelling!) van Keith’ alom bekende Telecaster Micawber (Brown Sugar, Honky Tonk Women) werd door Jeroen hoogstpersoonlijk in België aan Keith Richards overhandigd. Voor beeldmateriaal: zie website Jerome’s Customs.

Eind 2016 werd opnieuw samengewerkt met Nederlands grootste en beste tijdschrift voor gitaristen: Gitarist. Welwillend werkte de redactie mee aan een leuke prijsvraag met betrekking tot de Fender Custom Colors. Als je het juiste aantal door Fender in de jaren zestig gebruikte Custom Colors wist, en er vijf kon noemen, dan maakte je kans op een Strat of Tele body naar keuze. De body werd gespoten in één van de 21 Custom Colors (keuze aan de winnaar), en eventueel gerelict, door het gespecialiseerde bedrijf Jerome’s Guitar Factory. De uitslag van de prijs werd in januari 2017 in Gitarist bekend gemaakt (zie onder).

We bedanken Gitarist voor de prettige samenwerking en Jerome’s Guitar Factory voor hun vakmanschap.