GUITAR PARTS
GEREEDSCHAPPEN
ACCESSOIRES
BLUEPRINTS
HOUT

GUITAR PARTS
GEREEDSCHAPPEN
ACCESSOIRES
BLUEPRINTS
HOUT

Nieuw in ons assortiment:

Aged collections

YOUR PARTS, OUR BUSINESS, SAME PASSION

Adresgegevens

Let us know who you are

Voor het plaatsen van bestellingen, of voor vragen belt u met 0118 – 470935 of vanuit België 31 (0)118 – 470935.
Texas & Tweed levert alleen in Nederland en België.

Klanten die zich beroepshalve met gitaarbouw en/of reparatie bezighouden krijgen van ons, indien gewenst, een speciaal spoedtelefoonnummer. Hierop zijn wij 24 uur per dag, gedurende 7 dagen per week bereikbaar. We leggen u graag uit hoe een en ander in de praktijk werkt. Extra kosten zijn overigens niet aan deze service verbonden.

Dit zijn onze contactgegevens:
Texas & Tweed
Postbus 1019
4388 ZG Oost-Souburg
T 31 (0)118 – 470935
texastweed@zeelandnet.nl

Chamber of Commerce: 22023709
VAT number: NL001201835B28

Texas & Tweed heeft geen bezoekadres en geen showroom. Ons magazijn en houtzolder in Vlissingen zijn dan ook niet toegankelijk voor bezoekers.

Wie wij zijn

Have parts, will send them!

Eigenaar en oprichter van Texas & Tweed, Henny van Ochten, begon op 11-jarige leeftijd, na een kortdurende (en mislukte) accordeonperiode, met gitaarlessen. Dit resulteerde in een klassieke gitaarstudie bij docenten als Han Beekman (Middelburg), Eugène den Hoed (Bergen op Zoom), Rob Bakker (Den Haag), Tjebbe Tjebbes (Rotterdam) en Els Kluin (Utrecht).

Zowel tijdens als na zijn studie gaf Van Ochten les in onder meer Vlissingen, Middelburg, Leiden en Delft, voornamelijk echter in blues, pop, rock en country. Een parttime “loopbaan” als docent op een middelbare school hield nog geen acht maanden stand… Naast het geven van gitaarlessen hield hij zich al vroeg bezig met het afstellen van gitaren en andere snaarinstrumenten voor leerlingen en derden. Uiteindelijk leidde dit tot een carrière als gitaarbouwer/reparateur gedurende een periode van 12 jaar.
Tijdens deze periode werden, op freelance basis, journalistieke uitstapjes gemaakt en schreef hij artikelen voor diverse Nederlandse en Belgische muziekbladen. In 1990 zegde Van Ochten de gitaarbouw definitief vaarwel en werd deze tak verkocht aan Zwier Gitaarbouw (www.zwiergitaarbouw.nl) te Vlissingen. Kort na deze overdracht begon Van Ochten met de import van gitaarbouw- en reparatie-onderdelen, boeken, gereedschappen en hout vanuit Japan, de VS, Canada en Duitsland.

Met bijna 4000 producten, meer dan 30 leveranciers en honderden verkooppunten in Nederland en België, is Texas & Tweed uitgegroeid tot totaalleverancier met een breed assortiment.

Vele muziekzaken (groot en klein), webshops, gitaarbouwers, reparateurs en particulieren rekenen we inmiddels tot onze vaste klantenkring.

Naast Henny van Ochten bestaat Texas & Tweed uit long-time medewerkster Janneke (manus-van-alles), Amy (typewerk, verzorgen mailings, assemblage) en Shirley (administratie).

Vacatures

If you got the knowledge, we got the job!

Hou je van muziek? Kun je een aardig mopje gitaarspelen? En bezit je al wat vakkennis op gitaargebied? En een beetje ict-kennis misschien? Ga je graag met mensen om en wil je werken in een (nog) klein team? Vind je het niet erg om af en toe in het weekend te werken en soms ’s avonds eens wat later thuis te komen? Heb je een auto, rij je daar graag in en woon je enigszins bij ons in de buurt (Zeeland)? Vind je dat je een beetje “normaal” voorkomen hebt en kun je communicatief uit de voeten? En als je niet over twee linkerhanden beschikt is dat mooi meegenomen. En, oh ja, als je denkt dat je gitaren en gitaar gerelateerde producten op een overtuigende en eerlijke manier aan de m/v kan brengen, neem dan eens contact met ons op. We willen graag eens met je praten. Elke geschikte m/v is hierbij uitgenodigd.

Wij hebben momenteel geen vacature

Inpak/uitpak m/v’s voor de maanden november en december worden wél uitgenodigd te reageren. Eigen vervoer niet verplicht. Graag wel in bezit van rijbewijs.
 

Bij òns krijgt jóuw talent de ruimte!!!